Schepen Philip Heylen distantieert zich van uitspraken De Wever

Print
Antwerpen - Philip Heylen (CD&V), de Antwerpse schepen voor Cultuur, Toerisme, Bibliotheken, Monumentenzorg en Erediensten, laat dinsdag in een persbericht weten dat hij zich distantieert van de uitspraken van Bart De Wever over de excuses van het Antwerpse stadsbestuur aan de joodse gemeenschap.
"Niet alleen zijn ze kwetsend voor onze joodse stadsgenoten en de joodse gemeenschap in ruimere zin, de uitspraken van De Wever zijn ook bijzonder dom", vindt Heylen. Hij wijst er op dat het verhaal over de houding van het Antwerpse stadsbestuur tijdens de bezetting complex is en de nodige nuances vraagt. Als De Wever nog een debat wil voeren, moet hij dat volgens Heylen rechtstreeks met de joodse gemeenschap doen, en met academici die de problematiek hebben bestudeerd.

"Nog los van alle vragen omtrent de opportuniteit van de timing van De Wevers uitspraken, geeft het hele incident me een heel ongemakkelijk gevoel naar onze kartelpartner in het stadsbestuur", deelt Heylen mee. Hij wijst er voorts op dat het kartel CD&V/N-VA de verklaring van de burgemeester wel ondubbelzinnig onderschreven heeft bij monde van zijn vertegenwoordigers in het Antwerpse schepencollege.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio