Hardleerse criminele jongeren voor tijdje achter tralies

Print
De correctionele rechtbank van Veurne heeft de 24-jarige Andy De Groote uit Middelkerke veroordeeld tot twee jaar effectief. Zijn kompaan, de 22-jarige Sergo Selepanov uit Oostende, kreeg achttien maanden cel. Beiden wacht ook nog een boete van 275 euro.
De twee hebben ondanks hun jeugdige leeftijd al een ellenlang strafblad, gevuld met veroordelingen voor diefstallen, inbraken en slagen en verwondingen. De rechtbank oordeelde dat de twee al meer dan genoeg kansen hadden gekregen en dat het nu tijd was om de maatschappij voor enige tijd te beschermen tegen de twee.

In de nacht van 22 op 23 juli van dit jaar trokken De Groote en Selepanov samen op pad in Nieuwpoort. Terwijl De Groote bij zijn broer inbrak en er aan de haal ging met ettelijke fardes sigaretten, stal Selepanov twee wagens. De laatste reed hij zo erg in de prak dat het voertuig vuur vatte en uitbrandde. Selepanov moest voor verzorging naar het ziekenhuis, maar mocht dezelfde nacht het ziekenhuis mocht verlaten, waarna het duo naar de woning van een vriend trok. Zonder reden sloegen ze de jongeman in elkaar. Hij was zo zwaar toegetakeld dat hij moest worden opgenomen in het ziekenhuis.

"Doe mij de boeien aan. Ik ga uit mijn krammen schieten", zei de Andy De Groote tot de gevangenenbegeleider toen hij hoorde dat hij veroordeeld was tot twee jaar cel. De man had aan de rechtbank gevraagd om hem te laten opnemen in een instelling, waar er aan zijn drugs- en agressieproblemen gewerkt kon worden.
Nu in het nieuws