Villa omgetoverd tot restaurant

Print
Lille - De villa Hof op de Beek langs de Poederleeseweg in Lille is opgenomen in de lijst van Bouwkundig Erfgoed. In het gebouw is het restaurant Villa Op De Beeck gevestigd.
BR>
Langs de drukke Poederleeseweg in Lille bevindt zich de villa Hof op de Beek. Volgens het Vlaams ­Instituut voor het Onroerend Erfgoed is het gebouw opgericht rond de wisseling van de 19de en de 20ste eeuw in opdracht van koffiebrander Philip ­Ghysels. In de volksmond wordt het omliggend domein ­Flippeshof genoemd. Op het terrein staat de dorpsvilla omringd door een tuin met een ijzeren hek aan de straatkant.

Eddy Van Weereld en Karine Sommen kochten het gebouw vijftien jaar geleden en zijn er het restaurant Villa op de Beeck begonnen. "Naast nieuwe daken en ramen hebben we niet veel aan de villa veranderd. Het is een waardevol gebouw", vertelt Eddy Van ­Weereld. "Vroeger stond de villa in een bos, maar nu kan iedereen het gebouw goed zien staan. Veel passanten komen wel eens kijken naar de villa zonder het restaurant binnen te stappen."

De restauranthouder woont samen met zijn gezin in de villa. Hij verhuurt op de bovenverdieping een flat.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio