Luc Boermans gaat vrijuit

Print
Turnhout - De correctionele rechtbank in Turnhout heeft Luc Boermans (45), de voormalige voorzitter van het ter ziele gegane KFC Turnhout vrijgesproken voor de uitgifte van ongedekte cheques en het niet betalen van bedrijfsvoorheffing. Ook ex-penningmeester Marcel Maes (67) uit Ravels gaat vrijuit.
BR>
De ex-projectontwikkelaar riskeerde een gevangenisstraf van drie maanden met uitstel en een boete van 10.000 euro. In 2001 gaf Luc ­Boermans als toenmalig voorzitter van KFC ­Turnhout twee ongedekte cheques van in ­totaal ruim 2,2 miljoen oude ­Belgische franken uit.

Door de uitgifte van die cheques zou de voetbalclub een nieuwe licentie krijgen. Toen de voetbalbond KFC Turnhout toch geen ­licentie toekende, liet Boermans de cheques blokkeren.

Kredietlijnen

Volgens zijn advocaat deed Boermans dit niet omdat er op de rekening geen dekking was. De rechtbank volgde die redenering. "Uit het dossier blijkt dat de cheques niet zijn geweigerd door onvoldoende dekking, maar omdat ze zijn herroepen", vonniste rechter Deschoemaeker.

Omdat de rechtbank ook geen informatie had over mogelijke kredietlijnen van KBC voor KFC Turnhout is Luc ­Boermans vrijgesproken. Ook voor het niet betalen van bedrijfsvoorheffing ging Boermans vrijuit. "De vzw KFC ­Turnhout kampte al jaren met financiële problemen. De beklaagden hebben daarom persoonlijk geen schuld", meende de rechter.

Ook ex-penningsmeester Marcel Maes is over de hele lijn vrijgesproken. Luc Boermans zelf verblijft nog altijd in het buitenland.

Bart VAN DEN LANGENBERGH
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio