Overrompeling in nieuw Vorselaars reservaat

Print
Vorselaar - Meer dan 550 natuurminnaars wandelden zondag het nieuw natuurreservaat Lovenhoek in Vorselaar in. Het dubbel van wat Natuurpunt had verwacht. "Met zo'n overrompeling hielden we nooit rekening", lacht vrijwilliger Ilf Jacobs.
BR>
En dan te zeggen dat het zondag slechts om het voorgerechtje ging, want op 27 april wordt het noordelijk deel naast de Pulderdijk ingewandeld. "Dat is nog een mooier stuk", zegt Ilf.

Aan het kapelletje van de Lovenhoek werd het kerkpad, dat de Lovenhoek met Pulderbos verbindt, na tientallen jaren opengemaakt. Een boer had de avond tevoren nog op zijn akker grote borden 'Dit landschap wordt u gratis aangeboden door de landbouw' geplaatst. Een provocatie?

"Wij zijn bondgenoten", vindt natuurgids ­Etienne Mahieu. Hij trakteerde de wandelaars ter hoogte van de Boudewijnhoeve op enkele anekdotes uit de rijke geschiedenis. "Deze bossen waren vroeger beroemd en berucht om de rivaliserende stropers­bendes. Er zijn zelfs een paar onopgehelderde moorden gebeurd."

Bejaarde streekbewoners hielden het bij hun eigen herinneringen. Miel (72) wist nog hoe ze de bossen vroeger 'De Loze Wereld' noemden. "Onze tantes namen ons als klein 'petotters' via dit padje mee naar de Visbeek waar ze de was gingen doen."

Het bewegwijzerde Paterskappad is 5,5 kilometer lang en ook toegankelijk voor ruiters.8KMa
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio