Woonproject Ford haalt eerste slag thuis

Print
Turnhout - Het Turnhoutse schepencollege heeft een voorwaardelijk gunstig advies gegeven bij het rooilijnplan rond de vroegere Fordgarage op de Steenweg op Antwerpen. Dat plan omvat de afbakening van het parkje naast het geplande appartementencomplex op de site.
BR>
Een projectontwikkelaar wil de oude Fordgarage slopen en er een L-vormig woonblok met 41 appartementen optrekken. Daarlangs komt een groen parkje met een doorsteek tussen de Steenweg op Antwerpen en de achterliggende Gierledreef. De buurt is fel gekant tegen die plannen.

Het schepencollege gaf het rooilijnplan voor de groenzone al gunstig advies. De stad is ervan overtuigd dat extra groen in deze buurt welkom is. Wel moeten de bestaande bomen verplicht blijven staan en moet er een groene buffer komen om inkijk bij de omwonenden tegen te gaan.

Het rooilijnplan moet begin november nog wel door de gemeenteraad worden goedgekeurd. Diezelfde dag spreekt het college zich ook uit over de bouwaanvraag met het appartementsgebouw.

Buurtbewoners lieten eerder al luid protest horen bij de plannen in hun huidige vorm. Volgens hen is het bouwconcept ­‘megalomaan' en heeft de aanleg van een groene strook met doorgangspad geen enkele meerwaarde.
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio