Kwajongensstreek oorzaak van schoolbrand

Print
Meerhout - Een uit de hand gelopen spelletje 'vuurtje stook' ligt aan de oorzaak van de brand zondagavond aan de kleuterschool in Meerhout-Gestel. Een minder­jarige jongen bood zich maandag spontaan en zwaar onder de indruk aan bij de politie.
BR>
Een sanitair gebouw en een overdekte koer van de kleuterschool in de Sint-­Barbarastraat in Meerhout-Gestel gingen zondagnamiddag in de vlammen op. Maandag bood een minderjarige jongen zich spontaan bij de politie aan. Hij gaf toe dat hij zondagnamiddag al spelend een brandende prop papier in een papiercontainer onder het afdak van de school had gestopt. De jongen had volgens het parket niet de bedoeling om de school in brand te steken. Hij was naar verluidt zwaar onder de indruk van de gevolgen van zijn daad. Het parket liet hem daarom ook niet voorleiden.

Intussen kwamen verzekeringsexperten langs om de schade aan het school­gebouw in te schatten. "De dubbele dakconstructie is volledig aan vervanging toe, maar de muren zijn volgens de experts nog voldoende stabiel. De gemeente kreeg groen licht om met het opruimen te beginnen. We proberen om aannemers nu zo snel mogelijk met de herstelling te laten starten", zegt burgemeester André Van ­Genechten (CD).

"Toch is het duidelijk dat de schade niet hersteld zal zijn tegen het einde van de herfstvakantie. We bespraken met de directeur de mogelijkheid om speciale units met kleutertoiletten te plaatsen. Rond de afgebrande constructie komen hekken om de veiligheid van de spelende kleuters te garanderen."
Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio