Theater Piep waagt zich aan het grote werk

Print
Boom - Theater Piep brengt in het weekend van 17 en 18 november vier voorstellingen van de musical De tovenaar van Oz in de Boomse schouwburg. Voor het eerst werken ze met wisselrollen voor de actrices.
BR>
Meer dan veertig acteurs van theater Piep spelen, zingen en dansen vier keer de interna- tionaal bekende familiemusical De tovenaar van Oz in een regie van Kristine Perpête. "Onze studio beschikt over heel wat aankomend talent, vooral bij de actrices. Om iedereen aan bod te laten komen en onze jongeren eens van een grotere productie te laten proeven, wordt er gewerkt met wisselrollen. De vrouwelijke hoofdrollen worden door telkens twee jongeren van veertien jaar vertolkt, die elk twee voorstellingen voor hun rekening nemen", verduidelijkt regisseur Kristine Perpête.

Zo zijn er twee rollen voor de boze en twee voor de goede heks. Maureen Van de Vondel en Ellen Furman tekenen allebei voor Dorothy.

Maureen speelt al zes jaar bij Piep en haar medespeelster Ellen bezoekt Piep al vier jaar. "Het zal toch even wennen zijn om voor telkens meer dan driehonderd mensen in de zaal op te treden. Het wordt letterlijk onze vuurdoop", zegt Ellen. "Je geraakt echt verbonden met je rol en met de musical. We oefenen zo'n zes uur per week. De hele dag blijven die liedjes in je hoofd plakken en neurie en zing je ze te pas en te onpas. Soms tot ergernis van de omgeving", verduidelijkt Maureen. Ze hebben samen één boodschap: "Het is beslist de moeite om te komen kijken."

Kristine Perpête vertelt dat ze graag visueel werkt. "Je kan veel overbrengen zonder echt taal te gebruiken. Zo vertellen ook de liedjes een groot stuk van het verhaal. De kern blijft uiteraard overeind maar tegenover het origineel van Claude Townley en Ed Puras hebben we toch ruim een uur geschrapt."

Elly Coeck heeft de productieleiding. "Ook dit keer zijn de liedjes opgenomen op een cd in Studio Hype Mechelen met Jan Volckaert. De cd's zijn na de voorstellingen ook te koop tegen 7 euro", weet ze.

Jan BOEY
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio