Jean-Marie Pfaff steunt Mama's for Africa

Print
Bonheiden - Organisatie Mama's for Africa uit Bonheiden mocht maandag een cheque van 2.500 euro van het Jean-Marie Pfaff Fonds in ontvangst nemen. Met de gift kan de vereniging, die later deze week in Leuven haar eerste antenne opent, haar werking uitbreiden.
BR>
Acht jaar geleden richtte Hilde Mattelaer uit Bonheiden de organisatie Mama's for Africa op. "Ik wou via die weg iets doen om het lot van talrijke vrouwen en kinderen in Afrika te verzachten. Om hen zo goed mogelijk te kunnen helpen, heb ik me omringd met Afrikaanse vrouwen die in België wonen", legt ze uit.

Met de opbrengst van allerlei activiteiten en dankzij de steun van gulle schenkers heeft Mama's for Africa sinds 1999 al een dertigtal projecten in voornamelijk Congo kunnen steunen. Momenteel genieten nog een vijftiental projecten steun. "Zo hebben we vorig jaar het foyer van Mam's for Africa geopend. Daar vinden verkrachte vrouwen en meisjes een eerste medische opvang en psychologische begeleiding", licht Hilde Mattelaer toe.

Ze mocht maandag van Jean-Marie Pfaff een cheque van 2.500 euro in ontvangst nemen. "Hoe meer middelen we hebben, hoe meer we met Mama's for Africa kunnen bereiken", zei de voorzitster. Ze hoopt dat de opening van een eerste antenne van Mama's for Africa later deze week op de campus Sint-Pieter in Leuven nog meer werkingsmiddelen genereert. Van 23 tot en met 25 november vindt er in De Oude Pastorie in Werchter ook een verkoop van kunstwerken ten voordele van de organisatie plaats.
Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio