"Ik begon met een seksscène"

Print
Schelle - In de Vlaamse bioscopen draait vanaf morgen, woensdag Vermist, de nieuwe film van Jan Verheyen. Zowel in de film als de serie, die later op televisie komt, wist Schellenaar Steven Boen (23) een rol te versieren.
BR>
In de zomer van 2006 deed de jongeman al van zich spreken met zijn reportages over 'het grootste kutdorp van België' voor het MTV-programma 6Pack en kreeg hij een rolletje in de langspeelfilm De laatste zomer van Joost Wijnant.

"Eens er 'bioscoopfilm' op je cv vermeld staat, begint de bal te rollen. Ik mocht een aantal keren audities doen. Zo kwam het dat Jan Verheyen me contacteerde. Zowel in de film als de serie speelt Steven Boen een 'slechterik'. "Een uit de hand gelopen deugniet eigenlijk. In de film ben ik David, een verwend rijkeluiszoontje van zeventien die toch al mee mag naar de feestjes van de stoere twintigers en die zich laat meeslepen. In de serie, die volledig losstaat van de film, is mijn rol als Jens Wouters iets groter. Gelijksoortige rollen speel ik in Flikken en Witse. Van kapoen tot échte stouterik. Een beetje het gevolg denk ik van wat hier in België met de vele politieseries aan drama overheerst. De goeden vormen meestal de vaste cast, de slechten de anderen", lacht de Schellenaar.

Met Jan Verheyen zou Steven Boen zo weer in zee willen gaan. "Met hem samenwerken was fantastisch. Hij stelt je meteen op je gemak. Zo moest ik de eerste draaidag al een seksscène spelen. Ik kwam op de set aan en moest al meteen mijn onderbroek uittrekken, terwijl ik er totaal niemand kende. Ook de rest van de crew en de gevestigde acteurs lieten je heus niet aan je lot over."

Steven Boen hoopt zich verder te kunnen toeleggen op een acteercarrière. "Los van de personages die je moet neerzetten, trekken me vooral de extremiteiten aan die je in het dagelijkse leven niet kan doen. Zo mocht ik voor een achtervolgingsscène met de grootste toeristenbus die er bestaat, over de baan scheuren. Fantastisch. Een personage wat meer uitdiepen, zegt me ook wel wat en ook in het theater wil ik weer wat gaan doen. En ik ben ook nog aan een format aan het schrijven", besluit de ambi- tieuze acteur.

Bart ROGGEMAN
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio