De Crem blaast afspraak met burgemeesters Halle-Vilvoorde af

De Crem blaast afspraak met burgemeesters Halle-Vilvoorde af

De Crem blaast afspraak met burgemeesters Halle-Vilvoorde af

Print
Pieter De Crem, voorzitter van de Kamercommissie Binnenlandse Zaken, heeft de afspraak afgeblazen die hij dinsdagmiddag had met de Conferentie van Burgemeesters van Halle-Vilvoorde over de stand van zaken van de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde.
BR>
Pieter De Crem, voorzitter van de Kamercommissie voor Binnenlandse Zaken, belooft de burgemeesters van Halle-Vilvoorde volgende week op informele wijze alsnog in te lichten over het verloop van de parlementaire werkzaamheden met betrekking tot de splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde. Een afspraak deze namiddag ging volgens De Crem niet door "omwille van toevallige omstandigheden die niets met de politiek te maken hadden".

"Het ging vanmiddag louter om een informele afspraak waarin ik hen zou informeren over het feit dat de Kamercommissie volgende week woensdag 7 november om 14.30 uur de bespreking zal aanvatten van de adviezen van de raad van de state over de wetsvoorstellen tot splitsing van Brussel-Halle-Vilvoorde en dit zal afsluiten met een stemming. Ik kon vanmiddag echter niet aanwezig zijn", aldus De Crem.

Burgemeester Leo Peeters (sp.a) van Kapelle-op-den-Bos reageerde dinsdagmiddag ontgoocheld op het opzeggen van de afspraak en vroeg zich af "of deze wel mocht doorgaan".

Volgens De Crem kon Peeters ook zelf niet op de afspraak aanwezig zijn. "Indien de burgemeesters willen wil ik hen dat volgende week nog eens persoonlijk zeggen dat de Kamercommissie woensdag wel degelijk zal stemmen over de wetsvoorstellen", aldus De Crem.

.

Nu in het nieuws