Dirtbikers starten petitie voor nieuw oefenterrein

Print
Mechelen - Na een lange juridische procedure is het afbraakbedrijf Meysmans vorige week gestart met het opruimen van de grote hopen grond langs de E19 in Mechelen-Zuid en dat ziet een groepje jongeren met lede ogen aan. Want het terrein is voor de jongeren een droomlocatie om te dirtbiken. Met een petitie hopen ze die alsnog te kunnen behouden.
BR>
Reeds in het voorjaar van 2006 werd afbraakbedrijf Meysmans veroordeeld om hopen grond, die het in een restgebied van de industriezone Mechelen-Zuid langs de E19 had gestort, weer op te ruimen. Maar het bedrijf ging in beroep tegen die veroordeling en terwijl de hopen grond daardoor gewoon konden blijven liggen, ontdekte een groepje jongeren uit de regio Mechelen er een ideaal plekje om met hun mountainbike te crossen. Nu het afbraakbedrijf vorige week dan toch met de opruiming van de hopen grond is begonnen, kunnen deze dirtbikers maar moeilijk verkroppen dat de dagen van hun geliefd oefenterrein geteld zijn.

"Dit terrein is ideaal om ons uit te leven. We hebben zelf heel veel energie gestoken in de aanleg van een parcours, waarop we ons kunnen uitleven zonder ook maar iemand te storen. Sommigen beweren dat Mechelen-Zuid zich ergert aan de hopen grond. Maar een rondvraag in de buurt heeft me geleerd dat haast niemand weet dat die er liggen, laat staan dat wij hier crossen met de fiets", vertelt Anton Van de Walle uit Mechelen.

Hij en zijn maats begrijpen dat aan de opruiming weinig meer te veranderen valt. Wel hopen ze met een petitie, die ondertussen reeds door een driehonderdtal personen is ondertekend, het Mechelse stadsbestuur of andere instanties zoals Bloso en het ministerie van Sport warm te maken om een alternatief oefenterrein voor hen te zoeken.

Hulp uit Bornem

"De gemeente Bornem heeft bijvoorbeeld dirtbikers een terrein ter beschikking gesteld. De jongeren hebben dat zelf mogen inrichten. Als Mechelen dat voorbeeld wil volgen, willen wij het parcours gerust zelf aanleggen", zegt Anton Van de Walle nog.

Jan VAN DE POEL
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio