Ouders richten Berlaarse Fietsersbond op

Print
Berlaar - Enkele buren uit de Stationsstraat hebben een eigen afdeling van de Fietsersbond opgericht. De aanleiding was mede een ongeval van een van de kinderen uit de straat.
BR>
Met de oprichting van een afdeling van de Fietsersbond willen de ouders de dossiers rond verkeersleefbaarheid en -veiligheid in de gemeente prominenter op tafel krijgen. "Mijn zoon Wouter heeft vorige week nog een ongeval gehad op de rotonde aan de Liersesteenweg, Stationsstraat en Dorpsstraat. Hij had enkele kneuzingen en durft nu niet meer op de rotonde rijden. Het gevaarlijke punt zorgt al jaren voor ergernis bij fietsers. Eindelijk moet hier eens iets aan gebeuren", zegt penningmeester Wim Obbers uit de Stationsstraat.

"Ingrid Van Tendeloo is al langer met het thema bezig. Zij wordt de voorzitster van onze vereniging. Wij stellen vast dat er een mobiliteitsplan bestaat, maar dat de gemeente weinig doet om dat te verwezenlijken. Eerst focussen we ons op de Stationsstraat en omgeving. Later willen we de hele Berlaarse verkeers-

situatie opvolgen. Berlaar is geen dorp voor doorgaand verkeer en dus moeten we alles doen om te voorkomen dat iedereen langs hier passeert. Elke dag moeten hier 2.000 kinderen van en naar school rijden. Dat kan best veilig gebeuren. Via de Fietsersbond hebben we een officieel orgaan om met de gemeente in dialoog te gaan. We plannen binnenkort een eerste overleg met de burgemeester", geeft Obbers aan.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio