Piepjonge vandalen gooien met platte kaas

De buurt van de Lindelei in Aartselaar werd opnieuw door vandalen opgeschrikt. De politie slaagde erin de ettertjes op te pakken, maar moest ze even later opnieuw vrijlaten.

jmartynowski

BR>

Bewoners van de Lindelei klagen al geruime tijd over vandalisme. Vorige zaterdag was het opnieuw van dat. Een zestal jonge snaken verveelde zich blijkbaar op de plaatselijke fuif. Bewoners van de Adriaan Sanderslei hoorden omstreeks half tien 's avonds kabaal aan hun huizen. "Het leek wel ruziemaken" zegt een bewoner, die anoniem wil blijven. "Ik keek door mijn raam en zag ze met van alles gooien. Het bleken potjes yoghurt en platte kaas te zijn. De smurrie belandde op straat en spatte tegen deuren en gevels. Toen ze ook krantenpapier in brand staken, panikeerde ik echt. Stel dat ze dat in brievenbussen staken?"

De persoon verwittigde de politie maar ondertussen verdwenen de jongeren. Omdat de patrouille helemaal vanuit Edegem vertrok, volgde de getuige hen zelf. "Ze gingen in de richting van de school waar de fuif plaatsvond. Ik kon een persoonsbeschrijving doorgeven." Een uur later had de politie de daders bij de lurven, vijf uit Aartselaar en iemand uit Beveren. Nadat ze het grootste deel van hun gemaakte ravage hadden opgekuist, werden ze vrijgelaten. "Het zijn dertien- en veertienjarigen" zegt politiewoordvoerder Dirk Fonteyne. "Omdat ze minderjarig zijn, kunnen we het gemeentelijk administratief sanctierecht (GAS) niet hanteren. We hebben hen wel berispt en de ouders op de hoogte gebracht." De buren hopen dat de pesterijen nu ophouden. Toch vragen ze zich af waar de jongeren de stuk gesmeten koopwaar en ondermeer een schort uit een GB hadden gehaald.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio