Containerpark twee maanden gratis om bladeren te storten

Print
Schilde - In november en december kunnen inwoners gratis bladeren naar het containerpark brengen. In dezelfde periode komt de gemeente voor vijftien euro ook snoeihout ophalen thuis. De nieuwe regels waren niet naar de zin van raadslid Joos Verschueren, die er tijdens de gemeenteraad vragen over stelde aan de milieuschepen.
BR>
Raadslid Joos Verschueren (Open Vld) vroeg tijdens de gemeenteraad uitleg over het nieuwe milieubeleid. "Bladeren gratis naar het containerpark brengen is mooi, maar staan er mannen met snuffelhonden te kijken of het echt alleen maar bladeren zijn? Ophalen van snoeihout aan huis kost vijftien euro, dat is duur."

Schepen van Milieu Anke Fierens (CD&V): "Het wegbrengen van bladeren is gratis tot twee vierkante meter per week. Wij hopen natuurlijk dat de bladeren in eigen tuin worden gebruikt of gecomposteerd worden. De mannen van het containerpark hebben we goed geïnstrueerd, zij laten iedereen met bladeren gratis door." Verschueren was niet overtuigd: "Waarom niet het hele jaar snoeihout ophalen en gratis bladeren storten? Denkt u echt dat extra veel bladeren gaan worden geharkt om van het cadeautje van de gemeente te profiteren?"
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio