Vier flitspalen in Voorkempen

Print
Zoersel - In Brecht, Malle, Schilde en Zoersel staan geen onbemande camera's. Daar komt volgend jaar verandering in, want dan komen er vier flitspalen op het grondgebied van de lokale politie Voorkempen. Waar ze komen, is nog niet beslist. De politie koopt ook nog andere dingen aan.
BR>
De hogere overheid schenkt elk jaar een toelage aan de lokale politiezones. De voorbije jaren ging het telkens om 300.000 euro, maar voor 2007 werd 473.855 euro beloofd. "Het geld moet gebruikt worden om de verkeersveiligheid te verbeteren", zei waarnemend korpschef Jos De Labey tijdens de politieraad.

De vorige jaren werd al een Wodca-wagen, een voertuig voor de dienst Verkeer en een automatisch Astrid-oproepsysteem aangekocht. Een groot deel van het geld gaat naar de lonen van de twee agenten die werden aangeworven om parkeerovertredingen te verbaliseren. Ze krijgen weldra een handcomputer, mét printer, ter beschikking.

Grootse innovatie is het plaatsen van vier flitspalen. Hiermee is een bedrag gemoeid van 112.122 euro. "Momenteel zulke toestellen geen digitale foto's nemen, maar we houden de technische mogelijkheid open om dat op termijn wel te doen", aldus Jos De Labey. Intussen wordt met Dexia onderhandeld om deze flitspalen via huurkoop aan te schaffen. "Dan krijgen we de kans om met het uitgespaarde geld bijkomende camera's te plaatsen."

Om het respecteren van de rijtijden bij vrachtwagenchauffeurs na te gaan, koopt de politiezone een elektronisch leestoestel voor tachograafcontroles aan. En om de nummerplaten, ondermeer bij nachtelijke acties, beter te kunnen registreren krijgen de politiemannen een apparaat dat de nummerplaten van voertuigen direct leest.

Jan VORSSELMANS
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio