Dronken automobilist rijdt politie vier keer aan

Print
Antwerpen - Tot vier keer toe reed een dolle chauffeur zondagnacht patrouilles van de federale Wegpolitie aan. De laatste keer deed hij dat als spookrijder. De man was beginnen vluchten omdat hij te veel op had.
BR>
Twee inspecteurs van de Brabantse federale Wegpolitie (WPR) zetten de achtervolging op de man in vanaf Zemst. Daar was hij met een hoge snelheid rakelings langs een controle geraasd. Met 150 kilometer per uur werd de auto achtervolgd over de E19 richting Antwerpen, door de Craeybeckx- en de Kennedytunnel en over de Expressweg.

Voor de Craeybeckxtunnel tikte hij met zijn VW Golf een eerste keer een Volvo van de WPR aan. Dat gebeurde nog eens toen de politie tussen de beide tunnels probeerde de man klem te rijden. En in de Kennedytunnel volgde botsing nummer drie. Nog stopte de man niet. Hij raasde voort naar de N49, waar hij dacht de politie een hak te zetten door plots om te keren en als spookrijder terug richting Antwerpen te snellen.

De patrouilles aarzelden niet en reden de VW nu met twee klem. De chauffeur bleef doordraaien, want hij reed beide Volvo's aan. Daarbij raakten twee politiemannen gewond. Ze zijn vier dagen werkonbekwaam. Na een bloedtest werd de chauffeur, een twintiger, voorgeleid.
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio