Nieuw artikel

Print
Lokeren - Met ruim negenhonderd waren ze zondag aanwezig in en om het Daknamstadion, de miniemen uit Oost-Vlaanderen die de VRT kon warm maken om er mee te dingen naar drie plaatsjes in de 'grote' finale van de Pinanti is Pinanti Cup die na Nieuwjaar op het scherm komt.
BR>
"Studio 1, het voetbalprogramma van Frank Raes, gaat in de Pinanti is Pinanti Cup op zoek naar de beste jonge voetballer van Vlaanderen", zegt redacteur Pieter Boone van Studio 1. "In vijf Vlaamse provincies organiseert Studio 1, hier in Lokeren in samenwerking met Sporting Lokeren, één grote Pinantidag. Ruim negenhonderd miniemen, uit alle hoeken van Oost-Vlaanderen, toonden hun kunsten voor het oog van de televisiecamera's. Op het einde van de rit zullen we pakweg 4.500 miniemen op de velden gezien hebben. Vijftien daarvan strijden na Nieuwjaar in een interproviciale finale om uiteindelijk tot één winnaar te komen."

In Lokeren waren het allemaal winnaars. Alle deelnemers kregen sowieso een t-shirt van pinanti is pinanti. Daarnaast gaf Sporting Lokeren ook aan elke miniem twee tickets voor het bijwonen van een thuiswedstrijd van Sporting Lokeren. "Dat zoiets door die jongeren werd gesmaakt, staat buiten kijf. Heel de dag, een lange dag die al om 8.30 uur begon en tot diep in de namiddag duurde, werd alleszins gesmaakt. Peter van deze pinantidag was Frederic Dupré. Hij was er bovendien in geslaagd om de miniemen van 'zijn' Destelbergen naar Daknam te lokken en stond ze de hele dag bij met tal van tips. Verder waren er zowel gewestelijke, provinciale als nationale miniemen aanwezig en dat zowel van clubs uit vierde provinciale als van eerste nationale."

"In de derde ronde stonden de nog overgebleven deelnemertjes oog in oog met Barry Boucabar Copa. In de finale kreeg die een doelman tegenover zich. Hoewel we nog geen uitslagen kunnen vrijgeven, de wedstrijd wordt pas op 11 november tijdens Studio 1 uitgezonden, wil ik wel kwijt dat één van de drie Oost-Vlamingen een gewestelijke doelman is. Niet alle grote talenten zitten op die leeftijd al bij de grote ploegen."

Dirk VAN BRUYSEL
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio