Uitbouw jeugdcentrum Heywijck

Print
Sint-Niklaas - Het jeugd- en vormingscentrum Heywijck wordt geïntegreerd in het recreatiedomein De Ster. Bedoeling is om Heywijck op te waarderen en tot een grotere synergie met het recreatiedomein te komen.
BR>
Het stadsbestuur wil het jeugd- en vormingscentrum Heywijck in de Lange Rekstraat beter benutten. Daarvoor wordt het geïntegreerd in het beheer van recreatiedomein De Ster. Heywijck biedt verblijfsmogelijkheden voor groepen tot 58 mensen. Het bestaat uit een hoofdgebouw en een woonhuis met keuken, sanitair, werk- en slaapruimten. Een overdekte speelhal, een mooie tuin en de rustige ligging vlakbij De Ster maken van dit domein een geschikt jeugdcentrum.

"Om Heywijck uit te bouwen zoals we wensen, rekenen we op subsidies van Toerisme Vlaanderen. Dan kunnen we investeren in personeel, werking en aanpassingen", stelt jeugdschepen Wouter Van Bellingen (Spirit). Op termijn moet in Heywijck kinderopvang mogelijk worden. De zeescouts zouden er ook mogelijk definitief onderdak vinden. Sinds vorige zomer is ook de speelpleinwerking De Speelvogel er actief. In weekends en vakanties kunnen jeugdgroepen er nog steeds overnachten. "Met de renovatie van de sporthal op De Ster gaan we ook bekijken hoe we die link verder kunnen uitbouwen. De rechtstreekse toegang van De Ster naar Heywijck zal alvast beter benut worden voor de veiligheid van kinderen", aldus Van Bellingen.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio