Werknemer FlightCare steelt laptop kind

Werknemer FlightCare steelt laptop kind

Werknemer FlightCare steelt laptop kind

Print
Schoten - Alana Tweedale (10) uit Schoten reisde vorig jaar met het vliegtuig naar Venetië. Haar laptop werd op de terugweg gestolen door een personeelslid van FlightCare. Alana kreeg haar laptop uiteindelijk terug, maar hij was beschadigd. Haar ouders willen nu een schadevergoeding, FlightCare vindt dat de familie enkel uit is op geld.
BR>
Op 26 augustus 2006 vloog Alana Tweedale naar Venetië om haar vader te bezoeken. ”We deden een beroep op FlightCare”, zegt moeder Inge Vriesacker. ”Dan betaal je een ticket en krijg je een begeleider die ervoor zorgt dat je kind en zijn bagage veilig op en van het vliegtuig geraken.”

Alana had computermateriaal mee, zoals een laptop en een webcam, om met haar mama in Schoten te communiceren. Alles ging goed, tot ze drie weken later in Zaventem landde. ”Alana was in orde, maar het pc-materiaal was weg. De begeleider had dat zelfs niet opgemerkt. Daarop deden we aangifte bij de verloren goederen”, vertelt Inge.

“Toen ik later aan mijn computer zat, zag ik hoe een onbekende zich aanmeldde op de verdwenen laptop. Door deze flater werd de gebruiker snel gevonden: het bleek de zus van een werknemer van FlightCare. De man had de laptop gestolen en hem verkocht aan zijn nietsvermoedende zus.”

Nadat de politie broer en zus had meegenomen voor verhoor, vernam Inge dat Alana’s laptop terecht was. ”Hij was beschadigd en er waren bestanden en foto’s gewist, waarop ik FlightCare contacteerde. Het bedrijf zou alles regelen met de verzekering, wat nu een probleem blijkt. Ik heb nog geen cent of excuses gekregen, en FlightCare beweert zelfs benadeelde partij te zijn!”

Rudy Vande Velde, directeur Human Resources bij FlightCare: ”We voelen ons niet benadeeld, maar betrokken. Het betreft hier een personeelslid dat ten persoonlijke titel heeft gestolen. Dat veralgemenen naar FlightCare toe, is onterecht. Wij voelen ons niet verantwoordelijk en onze begeleider valt niets te verwijten. De enige die voor de kosten moet opdraaien en zich moet verontschuldigen, is de dader zelf. We vermoeden dat de familie enkel op geld uit is.”

FlightCare zegt dat het alle nodige stappen heeft ondernomen door de politie en de verzekering in te lichten, en het bewuste personeelslid te ontslaan.

Thomas WEGNER
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio