Antwerpen wil Europese sporthoofdstad worden

Antwerpen wil Europese sporthoofdstad worden

Antwerpen wil Europese sporthoofdstad worden

Print
Antwerpen - Antwerpen wil in 2012 Europese sporthoofdstad worden. Daarvoor moet eerst de verouderde sportinfrastructuur worden gerenoveerd of vervangen. Er zal ook een task force komen om clubs te ondersteunen en er wordt actief gezocht naar nieuwe sportevenementen die in Antwerpen kunnen plaatsvinden.
BR>
De Antwerpse sportschepenen Patrick Janssens (sp.a) en Ludo Van Campenhout (Open Vld) investeren deze legislatuur 67 miljoen in het vernieuwen en het uitbreiden van het sportaanbod en de sportinfrastructuur. ”Er is een inhaalbeweging nodig om de infrastructuur te moderniseren. Zo zijn de meeste van de sporthallen ouder dan dertig jaar en al lang niet meer conform de moderne eisen”, zegt sportconsulent Steven De Meyer. ”Er komt ook een task force die niet-professionele sporclubs begeleidt bij administratie, subsidies en juridische problemen.”

Er wordt ook personeel aangeworven om in de achterstandswijken mensen naar de sportclubs te brengen. ”De ervaring leert dat kansarmen zelden uit eigen beweging aan sport doen. Op pleintjes, in straten en desnoods aan de voordeur gaan we mensen aanspreken en hen het sportaanbod voorstellen.”

Verder wil Antwerpen meer en nieuwe sportevenementen aantrekken. ”We gaan in andere steden en het buitenland op zoek naar evenementen die in Antwerpen kunnen plaatsvinden. De finale van het EK volleybal is daar een voorbeeld van.”

PVdP
Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio