’Drolbevriezer voor hond’ kat in zak?

’Drolbevriezer voor hond’ kat in zak?

’Drolbevriezer voor hond’ kat in zak?

Print
Voor hondeneigenaars die moeten kokhalzen als ze de warme halfzachte uitwerpselen van hun viervoeter met een zakje oprapen, is er nu de ’Fred Freeze’. Deze spuitbus vriesdroogt de verse poep in geen tijd en neutraliseert tegelijkertijd de geurtjes. Wij gingen de drolbevriezer voor u testen in het asiel van Wommelgem.
BR>
“Het is alsof je een koude, harde steen opraapt”, zegt Daniël Weerbrouck uit Merelbeke, verdeler van de Fred Freeze.
Een bus met bevriezingsspray kost 5,99 euro en is goed voor 20 à 25 toepassingen (bij honden tot 25 kg).

Het klinkt in elk geval als een revolutionair product. “Het idee is ontstaan aan de universiteit van het Oostenrijkse Innsbruck”, legt Weerbrouck uit. “Zelfs in de bergen van Tirol moeten de hondenbezitters tegenwoordig de uitwerpselen oprapen. Voor sommige baasjes is dat een dagelijkse marteling. De Fred Freeze vervangt het poepzakje niet, want het is niet de bedoeling dat je de bevroren drol met de blote hand opraapt. Je moet het zien als een aanvulling. In enkele seconden wordt het oppervlak van de hondenpoep bevroren. De koude, reukloze drol laat zich moeiteloos en hygiënisch verwijderen.”

Wij deden de test

Proefondervindelijk onderzoek moet uitsluitsel brengen over de kwaliteiten van Fred Freeze. We trekken naar asiel Het Blauwe Kruis in Wommelgem. De medewerksters hebben nog nooit van het product gehoord en willen het ook wel eens zien. Als we arriveren blijken de hokken net schoongemaakt. Gelukkig heeft Duitse herder Pika net een - weliswaar bescheiden pakje - geproduceerd. Terwijl een asielmedewerkster het angstige dier in bedwang houdt, spuiten wij een wolk Fred Freeze over de drol. Netjes zoals op de bus staat aangegeven: op 3 à 5 centimeter afstand van het ’voorwerp’.

Volgens de gebruiksaanwijzing moet het wonder zich in enkele seconden voltrekken. We wachten en wachten, spuiten nog eens een wolk, maar de drol blijft zacht. Hij wordt wel koud, ijskoud zelfs, maar niet hard, zelfs nauwelijks een korstje. Het is alsof je een smeltende ijslolly opraapt met een zakje. De geur wordt wel geneutraliseerd, maar volgens onze opmerkzame fotograaf was er vóór de proef ook amper stank waar te nemen.

De asielmedewerkster moet gniffelen. “Zet erin dat Pika, het Duitse herderteefje dat de drol produceerde, dringend een adoptiegezin zoekt. Dan is het artikel toch nog nuttig”, lacht ze.

Ze heeft gelijk. Van ons krijgt de zogenaamd innovatieve Tiroolse drolbevriezer een dikke buis.

.

Nu in het nieuws