Missie Discovery met een dag verlengd

Print
De NASA heeft de missie van de Discovery met een dag verlengd om een nader kijkje te nemen aan de verdachte roterende as (SARJ) van een zonnepaneel, zo heeft het Amerikaanse ruimtevaartbureau maandag bekendgemaakt.
De vooraf voorziene ruimtewandeling van donderdag zal in het teken staan van een nadere inspectie van die SARJ, in plaats van een demonstratie van herstelling van een hitteschild. Die klus verhuist naar een ruimtewandeling in de toekomst.

De voor vrijdag geplande ruimtewandeling wordt naar zaterdag uitgesteld. De shuttle zal pas maandag afscheid nemen van het ISS, om dan twee dagen later te landen op het Kennedy Space Center in Florida.

Tijdens de ruimtewandeling van morgen/dinsdag, te beginnen omstreeks 10.33 uur Belgische tijd, zal een astronaut ook al een korte blik werpen op de mangelende SARJ. Het uitje was gepland om de zonnepaneelset P6 vast te zetten op een nieuwe plaats.

Intussen bengelt het gevaarte na een uiterst zorgvuldig geregisseerd robotballet aan het uiteinde van de robotarm van de shuttle.
MEEST RECENT