Moeder vermoorde Luna poseert op naaktkalender tegen zinloos geweld

Twaalf Antwerpse horecavrouwen, allen boven de veertig, trekken hun stoutste schoenen aan, hun kleren uit en poseren op een naaktkalender.

Belga

Onder hen de moeder van de vermoorde Luna Drowart, Laurence Van Bree, zelf restauranthoudster in Antwerpen. De opbrengsten van de verkoop van de kalender gaan naar de vzw Zinloos Geweld.

Op 8 november wordt het eerste exemplaar van de kalender, met de naam "A-Vrawe" ("Oude vrouwen" in het Antwerpse dialect), aan Antwerps burgemeester Patrick Janssens overhandigd. Die dreigde ironisch genoeg onlangs nog met tuchtsancties tegen zijn eigen brandweerkorps als er nog naaktkalenders in de kastjes van de spuitgasten worden opgehangen.

Het idee voor een subtiele naaktkalender, mét een knipoog, ontstond ruim twee jaar geleden onder het vrouwelijke horecagezelschap. Ze wilden de Antwerpse horeca eens positief en op een leuke manier in de kijker zetten. Door het drama op 11 mei 2006, toen Luna samen met haar Malinese oppas Oulematou door Hans Van Themsche werd doodgeschoten, kon het project niet meer doorgaan.

Ruim een jaar later hebben ze beslist de kalender toch te maken en er een positief en hoopvol signaal mee te geven. Naast Laurence doen uitbaatsters van bekende zaken als "De Zeven Schaken" en "Gounod" mee.

De kalender wordt verkocht aan 10 euro. Meter van het project is actrice Antje De Boeck en het peterschap wordt gedragen door acteur Gaston Berghmans.

CITTA

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio