Verdachte gezinsdrama Hombourg opgepakt

Een 58-jarige man van Duitse afkomst, Bruno W., wordt ervan verdacht zijn echtgenote en twee kinderen van 17 en 19 jaar donderdag te hebben omgebracht in hun woning in de Rue du Cheval blanc in Hombourg, bij Verviers. Hij zou daarop rond 14.45 uur het huis in brand hebben gestoken. Dat heeft Christine Wilwerth, de procureur des konings van Verviers, donderdagavond gezegd.

Belga

De vermoedelijke dader werd opgepakt door de politie. Hij wordt in de komende uren verhoord door het parket van Verviers, in het bijzijn van een beëdigd vertaler, omdat de man alleen Duits spreekt. Zijn verhoor moet meer duidelijkheid brengen omtrent zijn betrokkenheid, de omstandigheden van de feiten en de reden van zijn daad.

Na de feiten brandde het huis af. Het dak van de woning is ernstig beschadigd. Omstreeks 19.00 uur kwam de wetsdokter en zijn ploeg ter plaatse om de lijken te onderzoeken en de eerste vaststellingen te doen.

Volgens het parket zijn de moorden met geweld gepleegd, maar het is momenteel nog niet mogelijk te zeggen welk soort wapen er gebruikt werd.

De kinderen liepen school in Duitsland, terwijl de ouders in dat land werkten. De hele familie woont wel al twintig jaar in de regio van Verviers. De brandweer van Plombières is nog altijd ter plaatse om de veiligheid van de speurders te verzekeren en om te verhinderen dat de brand weer opflakkert.

De familie was bij de politie niet gekend voor geweldsdaden.