GM Belgium start productie Saturn Astra

De GM-fabriek in Antwerpen is gestart met de productie van de Saturn Astra. Dat meldt de directie donderdag in een persmededeling. De Astra-variant zal in de drie- en vijfdeursversies vanaf begin volgend jaar in de Verenigde Staten en Canada verkocht worden.

Belga

Met de productie van de Amerikaanse Astra knoopt de Antwerpse fabriek weer aan met het verleden: goed veertig jaar geleden wisten in Antwerpen geproduceerde auto's ook al de Amerikaanse klanten te overtuigen, stelt de mededeling.

"Met de Saturn Astra hebben we een uitgelezen kans om ook in Noord-Amerika te tonen dat in Antwerpen kwalitatief perfecte GM-wagens gebouwd worden en dat hier vakmanschap aanwezig is!," zegt Freddy De Mulder, Managing Director GM Belgium.

De Belgische Astra's moeten bijdragen tot de verjonging van het ganse Saturn producten¡pallet. Het GM-merk kent volgens de directie een ware heropleving en zag zijn verkoop over de eerste 9 maanden van dit jaar met 13 pct stijgen tot 209.700 eenheden tegenover 185.000 in de zelfde periode in 2006. Volgens GM is de grond van dit succes het uitgebreide gamma van innovatieve en hoogtechnologische wagens met een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding en een onberispelijke afwerking.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio