Veertig kubieke meter namaakartikelen in beslag genomen in Molenbeek

De politie heeft woensdag ongeveer veertig kubieke meter namaakartikelen in beslag genomen. De goederen bevonden zich in een garage in Sint-Jans-Molenbeek, zo meldt de politie van de zone Brussel-Noord donderdag.

Belga

Een verdachte, die in 2004 al eens was opgepakt voor namaak en vereniging met het oogmerk om misdrijven te plegen en toen een maand lang aangehouden was, is woensdagochtend erg vroeg in zijn huis in het Brusselse Laken opgepakt tijdens een huiszoeking.

De man heeft de Guineese nationaliteit en is opnieuw opgepakt voor namaak en aangehouden door onderzoeksrechter Martine Quintin. Hij ontkent de feiten, hoewel de sleutels van de garage bij hem thuis zijn teruggevonden, en werkt volgens de politie niet mee.

Een vrouw, die ervan verdacht wordt medeplichtig te zijn, is woensdag door de politie van de zone Brussel-Noord opgepakt en is in verdenking gesteld maar niet aangehouden. Een derde persoon werd eveneens opgepakt, maar is niet ter beschikking gesteld van het parket.

In de garage trof de politie een grote hoeveelheid parfums, kleren en sigaretten aan. Het gaat om namaakversies van modieuze producten. Ook voerde de politie een huiszoeking uit in Sint-Jans-Molenbeek in een huis waarvan de kelder dienst deed als verkoopruimte, met een pashokje en spiegel.

Verder nam de politie een bedrag van 16.000 euro en een wagen in beslag. De operatie, Falco 2 genaamd, werd uitgevoerd door de politiediensten van de zones Brussel-Noord, Brussel-Elsene en Brussel-West.