Spaarverlies gaat in Cassatie tegen tussenarrest

Spaarverlies bevestigde donderdagnamiddag dat het naar het Hof van Cassatie trekt om het tussenarrest van het Hof van Beroep van donderdagvoormiddag te bestrijden. In dat tussenarrest werd de rechtstreekse dagvaarding van Dexia als werkgever van Geert Dauwe als ontoelaatbaar werd afgewezen.

Belga

Spaarverlies preciseert dat het tussenarrest ten gronde weinig verandert voor de burgerlijke partijen, maar dat het wel efficiënter was geweest om het debat meteen al voor het Hof te voeren.

Het tussenarrest betekent volgens Spaarverlies dat dit onderdeel van het debat (Dexia als burgerrechtelijk aansprakelijke voor haar werknemer Dauwe) momenteel niet wordt toegelaten voor het Hof van Beroep te Gent maar dat het na het strafproces moet verder gezet worden voor de burgerlijke rechter te Ieper.

"Dexia werd al afzonderlijk voor de burgerlijke rechter in Ieper gedagvaard door de slachtoffers en de aangeslotenen van Spaarverlies", aldus een communiqué. Ook een partij als Deminor deed dit al in 2005. "Eigenlijk maakt het voor de burgerlijke partijen helemaal geen verschil, alleen was het volgens de advocaten van Spaarverlies efficienter geweest om dit debat meteen in Gent te voeren."

Het arrest wijzigt niets aan het feit dat Dexia en Geert Dauwe zich als beklaagden moeten blijven verantwoorden voor de feiten vermeld in de dagvaarding van het openbaar ministerie.

Spaarverlies: "Als Geert Dauwe door het Hof aansprakelijk wordt gesteld dan zal Dexia als werkgever automatisch burgerlijk aansprakelijk worden gesteld door een vermoeden in de wet, alleen is het volgens het tussenarrest niet het Hof van Beroep te Gent dat zich over dat laatste aspect zal uitspreken."