Brusselse politie rolt illegaal pokertoernooi op

De lokale politie van Brussel heeft dinsdagavond een illegaal pokertoernooi opgerold. Daarbij zijn 22 spelers en drie organisatoren opgepakt en konden de agenten bijna 80.000 euro in beslag nemen. De spelers konden na verhoor beschikken maar de organisatoren werden ter beschikking gesteld van het Brusselse parket, zo deelde dat laatste donderdag mee.

Belga

De politie had lucht gekregen van het toernooi en besloot daarom de afgesproken plek, een zaal op de Louizalaan, in de gaten te houden. Zo zagen ze hoe binnen alles in gereedheid werd gebracht. Er werden drie tafels geplaatst en daarop werden kaartspelen en jetons geplaatst. Vanaf 21.00 uur kwamen de spelers toe en kort daarna vielen de agenten de zaal binnen.

Ze betrapten 22 spelers die allemaal bekenden dat ze op het toernooi waren afgekomen. Daarvoor hadden ze elk 1.250 euro betaald. Dat geld, in totaal 23.500 euro werd teruggevonden op het bureau van de zaaluitbater. De spelers zelf hadden in totaal nog een 55.000 euro bij om in te zetten.

De politie nam al het geld en spelmateriaal in beslag en liet de pokeraars na verhoor vrij. De drie organisatoren, twee 28-jarige mannen en een 56-jarige man, werden overgedragen aan het Brusselse parket.