Huiszoekingen bij vier signalisatiebedrijven

In het onderzoek rond het signalisatiebedrijf Janssens hebben de federale politie en de Centrale Dienst voor de Bestrijding van de Corruptie (CDBC) van Dendermonde opnieuw huiszoekingen uitgevoerd bij bedrijven in de signalisatiesector. Dat bevestigt het parket van Dendermonde.

Belga

Het gaat om vier bedrijven in Zele, Sint-Niklaas, Ternat en Heule. Vier personen, de verantwoordelijken van de firma's, zijn meegenomen voor verhoor. De firma's in kwestie zijn kleinere spelers in de sector. De zaakvoerders worden ervan verdacht dat ze meestappen in het systeem van prijsafspraken rond het signalisatiebedrijf Janssens.

De verdachten zijn de zaakvoerders van Baert & Zonen in Zele, Signatekst in Sint-Niklaas, Krycer in Ternat en Lamorco in Heule. Dat werd uit goede bron vernomen. Het parket van Dendermonde geeft geen details over de geviseerde bedrijven. De speurders namen bij de bedrijven dossiers en computers in beslag voor verder onderzoek.

In het onderzoek werden eerder al vier andere bedrijven genoemd, waarvan drie zaakvoerders aangehouden blijven. Het gaat om spilfiguur Glenn Janssens, zaakvoerder van het gelijknamige Lokerse signalisatiebedrijf, Joost V. van Trafiroad uit Nazareth en Willy V. van Verjans Veiligheid & Signalisatie. Bij het vierde bedrijf dat verdacht wordt van prijsafspraken, Verfaillie-Leroy en Co uit Ieper, zijn zaakvoerder Geert V. en zijn dochter Veerle in verdenking gesteld maar vrij onder voorwaarden.

De bedrijven zouden aanbestedingen van verschillende overheden in heel Vlaanderen gemanipuleerd hebben door middel van prijsafspraken en corruptie. Voorlopig heeft alleen de Mechelse ex-schepen Leo Stevens bekend dat hij voor verkiezingsdrukwerk geld ontving van het signalisatiebedrijf Janssens.

De zaakvoerders van de vier nieuwe bedrijven worden momenteel ondervraagd. Het is nog niet bekend of ze voorgeleid zullen worden bij de onderzoeksrechter.