Trucks mogen niet parkeren in centrum

De parking aan de Witte School in Klein-Vorst (Laakdal) staat regelmatig vol met geparkeerde vrachtwagens. Omdat het probleem almaar groter wordt, keurde de gemeenteraad een parkeerverbod goed. Het gemeentebestuur zoekt alternatieve parkeerplaatsen voor de vrachtwagens.

jmartynowski

BR>

Het gemeentebestuur van Laakdal ontving de laatste maanden steeds meer klachten vanuit Klein-Vorst over gestationeerde vrachtwagens die het dorpscentrum ontsieren. In het verleden ging het om een beperkt aantal vrachtwagens, maar dit aantal neemt toe. Chauffeurs parkeren hun vrachtwagen in Vorst omdat er een veilige parking is met nogal wat sociale controle. De wijkagent deed een aantal keer ter plaatse metingen en telde een zevental vrachtwagens. De meeste chauffeurs komen uit buurgemeenten Tessenderlo en Ham.

"Het kan niet dat de dorpskern van Klein-Vorst als stalplaats voor vrachtwagens gebruikt wordt en zeker niet door bestuurders van andere gemeenten", zegt schepen van Mobiliteit Frank Sels (sp.a&Spirit). "De chauffeurs zijn op de hoogte van het geplande verbod en reageren gelaten. We brengen signalisatie aan om hen op het parkeerverbod te wijzen."

De gemeente tracht in samenspraak met de chauffeurs en de lokale bedrijven tot een aanvaardbare oplossing te komen. Burgemeester Tine Gielis (CD&V/N-VA) en Frank Sels hebben positieve gesprekken achter de rug met een logistiek bedrijf in Laakdal.

"We vragen dat het bedrijf parkeerplaatsen voor de vrachtwagens ter beschikking stelt", zegt Sels. "Deze omheinde en beveiligde parking heeft camerabewaking en er is een toegangscontrole door een badgesysteem."

Oppositiepartij Nieuw&VLD onthield zich bij de stemming. "Er moet eerst een volwaardig alternatief zijn", meent fractieleider Freddy Jans.

Stefan HELSEN

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio