Vakbonden Janssen Pharmaceutica bereiken voorakkoord

De vakbonden bij Janssen Pharmaceutica in Beerse hebben met de directie een voorakkoord bereikt over de geplande re­organisatie binnen het bedrijf. Het personeel krijgt vandaag, donderdag, meer informatie.

jmartynowski

BR>

De geneesmiddelenproducent wil in de vestigingen van Beerse en Geel in totaal 688 jobs schrappen. De voorbije weken zaten de vakbonden en de directie van Janssen Pharmaceutica rond de tafel om een globaal sociaal plan uit te werken.

"We hebben in de nacht van dinsdag op woensdag een voorstel bereikt, maar dat is nog niet helemaal klaar. Donderdagochtend (vandaag, red.) moeten we daarover nog verder vergaderen", zegt François Jordens van ACV-Chemie.

Het personeel van Janssen Pharmaceutica krijgt deze voormiddag meer uitleg over de besprekingen. "We hebben een stemming over het voorstel gepland in de week van 5 november. Volgende week is het voor velen vakantie en kunnen we geen stemming laten plaatsvinden", vervolgt de vakbondsman.

De vakbonden willen over de inhoud van het voorakkoord nog niets kwijt. De bonden willen in ieder geval zo veel mogelijk vaste jobs in het bedrijf behouden. De directie maakte eerder bekend dat 521 vaste contracten op de tocht staan. De vakbonden eisen ook werkzekerheid voor het overblijvende personeel.

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio