Overvallers postbode zitten vol met xtc

De politie van de zone Balen-Dessel-Mol heeft het gewelddadig trio opgepakt dat vorige week donderdag een postbode molesteerde in Haag in Mol. Met diefstal had het feit weinig te maken. Het drietal had xtc genomen en wilde zich amuseren. Naast de postbode moesten ook twee fietsers het ontgelden. Het trio stal ook een auto.

jmartynowski

BR>

De feiten hebben alles te maken met dolgedraaide drugsgebruikers die lol wilden trappen. Pleziermaken kreeg bij hen een aparte invulling. Een postbode die de kranten bezorgde in Haag werd klemgereden en incasseerde een paar vuistslagen.

Niet alleen de postbode moest het ontgelden. De drugsgebruikers trokken aan een Sparwinkel in Mol ook een fietser van zijn tweewieler en ze deden hetzelfde met een fietser in Geel die op weg was naar zijn werk.

Een klant van krantenwinkel Milo-press in Mol-Millegem mocht ook ondervinden wat het trio verstond onder pleziermaken. Gehaast als hij was, liet hij zijn wagen met draaiende motor voor de winkel staan. Eén van de drie loltrappers stapte in de wagen en raasde er mee weg. De auto is ondertussen in goede staat teruggevonden.

Ondanks het drugsgebruik kon het trio zich tijdens de ondervragingen de feiten nog herinneren. Ze werden voor de onderzoeksrechter geleid en die hield W.C. en D.V.D. aan. B.V.L werd onder voorwaarden vrijgelaten.

De twee aangehouden daders verschijnen vrijdag voor de raadkamer in Turnhout. Ze worden beticht van diefstal met geweld en diefstal van een wagen.

AK

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio