ACV en ABVV hebben vragen bij verantwoord ondernemen bedrijven

ABVV en ACV hebben "ernstige vragen" bij de wil van de werkgevers om een sociaal en ecologisch verantwoord ondernemingsbeleid te voeren. Dat zeggen ze naar aanleiding van een nieuw Vlaams kader voor opleidings- en investeringssteun. Bedrijven worden hiervoor ook beoordeeld op sociale en ecologische criteria.

Belga

ACV en ABVV verwelkomen de nieuwe regeling en vinden het lovenswaardig dat het bedrijfsleven zo wordt aangemoedigd om in haar investerings- en opleidingsbeleid rekening te houden met de impact op het leefmilieu en de maatschappij.

Maar beide bonden krijgen de indruk dat het belang van sociaal verantwoord en duurzaam ondernemen nog niet is doorgedrongen bij de Vlaamse werkgevers. Ze blijken niet geïnteresseerd om stappen vooruit te zetten, en wijzen overheidsinitiatieven af. Ook binnen de Sociaal-Economisch Raad van Vlaanderen raakten bonden en werkgevers het niet eens over een advies hieromtrent.

ACV en ABVV vragen van de Vlaamse regering om betrokken te worden bij de verdere uitwerking van de beoordelingscriteria en dat er ook plaats is voor sociale dialoog.