Jongeren fuiven volgens de regels

In het Kesselse gemeenschapscentrum 't Dorp werd woensdagavond het fuifcharter ondertekend door de Berlaarse en Nijlense jeugd. Daarin staan afspraken die de jongeren met de politie maken bij de organisatie van fuiven.

jmartynowski

BR>

Aan het charter wordt al enkele jaren gesleuteld door de jeugdverenigingen, politie en politici. Niet verwonderlijk dat er zoveel jeugd kwam kijken naar de ondertekening ervan.

In het charter worden afspraken vastgelegd die moeten zorgen dat de overlast bij fuiven beperkt blijft. Het gaat onder andere om het sluitingsuur, het schenken van sterke drank en het geluidsniveau. De gemeentes stellen ook een fuifbox ter beschikking, die handig materiaal bevat voor de organisatie van fuiven. Iedereen kan ook een fuif-wijzer aanvragen. Daarin wordt uitgelegd hoe je de organisatie moet aanpakken.

"Er waren weinig problemen bij fuiven en dat willen we graag zo houden", gaf de Berlaarse burgemeester Walter Horemans aan. De ondertekening werd kracht bijgezet met een knaloptreden van het Nijlense groepje The Priceduifkens.

BePrMeer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio