Stad zoekt alternatief voor Baileybrug

Waterwegen en Zeekanaal gaat de Baileybrug in Leest (Mechelen) afbreken. Sinds eind 2005 doet ze dienst als noodbrug voor fietsers, maar de organisatie heeft ze nodig op een nieuwe werf. "Maar zolang er geen alternatief is, blijft ze liggen", zegt schepen van Openbare Werken Greet Geypen.

jmartynowski

BR>

De tweede brug over de Zenne werd gebouwd door militairen van het 11de Geniebataljon uit Burcht (Zwijndrecht). Ze kwam er om de veiligheid van zwakke weggebruikers te verzekeren tijdens werkzaamheden aan de Gentsesteenweg. Die zijn intussen al een tijdje afgerond. Maar de tijdelijke constructie bewijst nog steeds haar dienst.

De stad Mechelen zou zelfs graag hebben dat ze blijft liggen. "Helaas is dat niet mogelijk. Waterwegen en Zeekanaal heeft ze elders nodig. Anderzijds zou het geen goede zaak zijn als wij zonder brug voor fietsers vallen", geeft Geypen (Open Vld) aan.

Om dat te voorkomen, nam ze contact op met het kabinet van Vlaams minister van Openbare Werken Hilde Crevits (CD&V). "De minister heeft oor naar onze bezorgdheid en heeft ons beloofd om bij Waterwegen en Zeekanaal te informeren naar de stand van zaken. Die organisatie zal binnenkort een voorstel formuleren voor een oplossing. In afwachting blijft de brug gewoon liggen", aldus schepen Geypen.

Fietsroutenetwerk

Geypen vindt het behoud van de brug erg belangrijk voor het Hombeeks Plateau. "Vele scholieren maken dagelijks gebruikt van de Baileybrug.

Bovendien maakt ze ook deel uit van het fietsroutenetwerk. Het zou mooi zijn als er een nieuwe komt. Maar de constructie weghalen, zou absoluut geen goede zaak zijn. Daarom hechten wij veel belang aan een constructief overleg met Waterwegen en Zeekanaal en minister Crevits." Gemeenteraadslid Marc Hendrickx (N-VA) kaartte het dossier dinsdagavond ook aan tijdens de gemeenteraad.

SVH

Meer nieuws uit regio Mechelen

DOEN! in Mechelen

Mobiliteit in Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio