Jaar cel omdat man vrouw sloeg tijdens borstvoeding

De strafrechter van Tongeren heeft donderdag een 34-jarige man uit Genk, die zijn echtgenote in het aangezicht sloeg terwijl ze borstvoeding aan het geven was aan hun zes weken oude baby, veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van één jaar en een boete van 550 euro.

Belga

De feiten speelden zich af op 15 maart 2004 in de echtelijke woning van het koppel in Genk. De Genkenaar raakte buiten zinnen toen hij opmerkte dat de voordeur niet slotvast was. Hij verdacht zijn echtgenote ervan om iemand binnengelaten te hebben. Achteraf bleek dat de Genkenaar zelf vergeten was om de deur te sluiten en dat dit te wijten was aan het feit dat hij een joint had gerookt.

Na de aframmeling bedreigde hij zijn echtgenote nog met de dood en sloot hij haar en hun kind urenlang in een kamer op. Een aangestelde psychiater oordeelde dat de man niet in een staat van geestesstoornis handelde, maar wel met een impulscontroleverlies kampte, alsook met drugs- en alcoholproblemen en een persoonlijkheidsstoornis had.

De Genkenaar is sedert juni van 2005 geïnterneerd in de strafinrichting van Vorst. Omdat de man uit Genk in het verleden al wegens gelijkaardige feiten veroordeeld werd, kwam hij donderdag niet meer in aanmerking voor een uitstel van straf.