Wilde olifanten trappen 14-jarige jongen op Sumatra dood

Op het Indonesische eiland Sumatra heeft een wilde olifant een 14-jarige jongen die met een motorfiets tegen het beest was aangereden doodgetrapt.

AP Ned

Dat heeft een lokale natuurbeheerder donderdag bekendgemaakt. De jongen en zijn 42-jarige vader botsten woensdag in de avondschemering op weg naar huis op een drie meter hoge olifant die de weg overstak. De olifant vertrappelde het hoofd van de jongen, die onherkenbaar werd verminkt. Zijn vader ontkwam met verwondingen.

Het was het meest recente dodelijke ongeluk waarbij olifanten die in of nabij het nationaal park Bukit Barisan leven betrokken waren. In mei werden een vrouw en haar drie jaar oude dochter doodgetrapt. Volgens natuurbeschermers komt het leefgebied van de bedreigde diersoort door illegale houtkap en landbouw steeds meer in gevaar waardoor de olifanten gedwongen worden om nieuwe voederplekken te vinden. In het park - ongeveer tweehonderd kilometer ten noordwesten van de Indonesische hoofdstad Jakarta - leven zo'n 2.500 olifanten.