Buurman schoot op hond uit zelfverdediging

Een 57-jarige man uit Zwijndrecht maakte zich volgens de strafrechter niet schuldig aan dierenmishandeling. Hij schoot vorig jaar op de hond van zijn buren toen het beest kippen en eenden aanviel. De rechter oordeelde dat de schutter handelde om zichzelf en zijn dieren te beschermen tegen de agressieve hond.

jmartynowski

BR>

De hond van de buren was al eens eerder over het muurtje komen kijken bij Patrick V. Toen beet hij enkele kippen en eenden dood. Toen de agressieve viervoeter op 9 mei vorig jaar weer zijn opwachting maakte in de tuin van Patrick V., was voor hem de maat vol. Hij greep naar zijn luchtkarabijn en schoot drie keer naar de hond. Het Antwerpse parket vervolgde de man uit Zwijndrecht voor dierenmishandeling, maar dat vond de strafrechter een stap te ver.

Dierenliefhebber

Volgens hem schoot Patrick V. alleen om de hond af te schrikken, in een poging zichzelf en zijn dieren te beschermen.

"Die vrijspraak is terecht", meent advocaat Raf Van Roeyen. "Mijn cliënt is een echte dierenliefhebber en heeft een heel neerhof met tientallen dieren. Gelukkig loopt dit goed af, want in zulke zaken legt de rechter soms een verbod op om geen beesten meer te houden."

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio