Duiveltjes knutselen met senioren

De bewoners van rust- en verzorgingstehuis Melgeshof kregen woensdag heel jeugdig bezoek: de duiveltjes van voetbalclub Merksem SC kwamen, in de aanloop naar Halloween, knutselen met de senioren. "Hier venteke, hier is uw rode stift."

jmartynowski

BR>

Merksem SC trekt al enkele jaren resoluut de sociale kaart: langdurig werklozen knappen het stadion op, senioren worden thuis opgehaald om naar de wedstrijden van het eerste elftal te komen kijken en er wordt werk gemaakt van de huiswerkbegeleiding voor jeugdspelers.

De club werkt al een tijdje samen met RVT Melgeshof. Woensdag stond de eerste gezamenlijke knutselactiviteit op de agenda: enkele spelers van de duiveltjes, de jongste jeugdcategorie, trokken samen met trainer Hakan naar het rustoord. Samen met de bewoners knipten en kleurden ze pompoenen en spoken. De kunstwerkjes zullen de feestzaal van het Melgeshof opluisteren.

"Ideaal voor onze mensen om hen uit het isolement te halen", vertelt Peggy, begeleidster in het RVT. "Sommige bewoners hebben immers geen familie meer. Ook voor de kinderen is het interessant: zij leren dat bejaarden hier niet de hele dag zitten te wachten tot het weer tijd is om te gaan slapen."

"Jong volk is leuk"

Beide partijen genieten. "Jong volk op bezoek is leuk", vertelt Martha (87). "Soms kunnen ze natuurlijk heel erg druk doen, maar vandaag is iedereen rustig bezig. Creatief zijn doe ik graag: vroeger deed ik heel vaak handwerk. Maar mijn ogen willen niet meer zo goed meewerken."

Kiezen de duiveltjes voor het knutselen, of krijgt het voetbal toch de voorkeur. "Allebei zijn ze leuk", klinkt het. "Wij hebben trouwens een hele goede ploeg. We verloren nog maar één wedstrijd."

Peter DE MEYER

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio