Acteur vroeg vriend om hem te slaan

Het incident tussen Tom de Hoog en cafébaas Bob Merckx krijgt een vreemde wending: de acteur zou een vriend gevraagd hebben om hem, de Hoog zelf, te slaan, waarna de acteur naar de politie stapte.

jmartynowski

BR>

Op een zondag in september trok de Hoog, bekend uit Thuis en 16+, met twee vrienden naar de Groenplaats. Het groepje gedroeg zich luidruchtig op een terras, en het kwam tot een incident met kroegbaas Bob Merckx.

Die schrok zich naar eigen zeggen een hoedje toen hij zich een tijdje later bij de politie van zijn woonplaats Schoten moest aanmelden: de Hoog beschuldigt Merckx van slagen en verwondingen. "Iedereen kan getuigen dat ik hem niet heb aangeraakt", reageerde de cafébaas.

De getuigenis die een van de vrienden van de Hoog bij de politie van Schoten aflegde, lijkt de bewering van Bob Merckx kracht bij te zetten. Volgens de 20-jarige vriend gaf de Hoog na het conflict op het terras toe dat de cafébaas hem niet geslagen had, maar dat hij toch een klacht voor slagen en verwondingen wilde indienen.

Laster en eerroof

De acteur zou - nog volgens de vriend - aan de derde metgezel gevraagd hebben of die hem in het gezicht wilde slaan. Dat gebeurde ook, waarna de Hoog een politiepatrouille aanklampte. De agenten verwezen hem door naar het politiekantoor op de Oudaan. Daar diende Tom de Hoog een klacht in tegen de cafébaas.

Op zijn beurt wil Bob Merckx nu naar de politie stappen: "Ik ga een klacht indienen tegen de Hoog wegens laster en eerroof."

8PeDM

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio