Bewonersparkeren binnen Singel

Eind 2008 worden de zones met beperkte parkeertijd en bewonersparkeren uitgebreid naar het hele gebied binnen de Singel. Er komen ook maatregelen voor bewoners die net aan een grens van een zone met bewonersparkeren wonen. Daarmee komt een oplossing voor de bewoners in de Greinstraat.

jmartynowski

BR>

Chris Stroobants-Van der Vee van de Greinstraat in Antwerpen-Noord is een petitie begonnen tegen het parkeerbeleid in haar straat en in de Delinstraat.

"Wij wonen in het deel waar geen parkeermeters staan en waar we dus ook geen recht hebben op een bewonerskaart", zegt de buurtbewoonster. "Bovendien wonen wij in een straat waar we een parkeerschijf moeten plaatsen en waar we dus eigenlijk maar maximum twee uur mogen parkeren. We zitten op een eilandje. De vrije parkeerplaatsen worden dan ook nog eens ingenomen door winkeliers en klanten uit de naburige Offerandestraat. Bij ons moeten ze immers geen geld in de 'stadsspaarpot' steken."

Discriminatie

Chris Stroobants vindt de beslissing een pure daad van discriminatie, want haar buren hebben wel een bewonerskaart. Met een petitie willen de bewoners het stadsbestuur en het Antwerpse parkeerbedrijf GAPA wijzen op de problemen. "We ondernamen al verschillende stappen, maar alleen staan we nergens. Daarom zijn we begonnen met de petitie."

Binnen het nog goed te keuren parkeerbeleidsplan staat het voorstel tot overlapping van de bewonerskaartzones met 200 meter. "Het fenomeen van automobilisten die hun wagen buiten de zone van betalend parkeren zetten, is niet nieuw", zegt Mathieu Dubois van GAPA. "Ons voorstel is nu om bewoners die binnen een gebied van 200 meter van een zone met betalend of schijfparkeren wonen, eveneens een bewonerskaart te geven. Deze 'overlapping' wordt ook toegestaan in de huidige bewonerskaartzones. Bewoners met een kaart kunnen dan ook tot 200 meter in de naburige zone parkeren."

Een andere nieuwigheid is om in het volledige gebied binnen de Singel het schijfparkeren of het bewonersparkeren in te voeren. "Nu zijn er nog enkele gebieden waar je gratis kan parkeren", zegt Dubois. "Met het nieuwe reglement verhogen we de parkeermogelijkheden voor bewoners en kortparkeerders."

Sacha VAN WIELE

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio