Zes weken trainen en tangokampioen

Schelle telt sinds afgelopen weekend naast biljarttopper Eddy Merckx nog een wereldkampioen onder zijn inwoners. Marga Wouters (33) behaalde met haar Nederlandse danspartner Peter Rombouts (27) in Herent de wereldtitel Argentijnse tango.

jmartynowski

BR>

Marga Wouters is eigenlijk een laatbloeier. Pas zes jaar geleden begon ze met dansen en sinds een vijftal jaar neemt ze deel aan wedstrijden. "Eerst heb ik ook ballroom- en latindansen geprobeerd, maar toen ik de Argentijnse tango ontdekte, was ik verkocht. Die dans is zoveel passioneler en intenser dan de rest", zegt ze.

Ondanks die late 'roeping', blijkt de logopediste van beroep het in zich te hebben. Met haar Nederlandse danspartner traint ze nog maar zes weken samen. "Het is niet evident om op zo'n korte tijd naar een WK toe te werken. Mijn vorige partner was gestopt en via het internet ging ik op zoek naar een vervanger. In België zijn wel een hoop goede dansers, maar niet zoveel die er zo intensief mee kunnen bezig zijn als wij in die zes weken hebben gedaan. Elke minuut die we vrij hadden, profiteerden we van. Peter zocht eigenlijk wel een partner voor standaard- en latindansen, maar ik heb hem toch kunnen overhalen", lacht de wereldkampioene.

Tussen de twee bleek het meteen goed te klikken. "Ik voelde vanaf het begin aan dat er iets te bereiken viel. Maar aan wereldkampioen worden, hadden we absoluut niet gedacht. Ook toen we aan het WK begonnen, had ik al meteen een goed gevoel. Na de kwartfinales kregen we de hoogste score en dat sterkte alleen maar ons vertrouwen. In de halve finale deden we dat nog eens over."

Marga Wouters behaalde de wereldtitel in haar thuishaven dansschool De Smet-Camby in Herent. Het danspaar liet twee Italiaanse koppels achter zich. Marga en Peter bezinnen zich er nu over of ze samen doorgaan. "Dat hadden we voor het WK zo afgesproken. Uiteraard wil ik graag nog wat internationale wedstrijden of een Europees kampioenschap aan mijn palmares toevoegen. De wereldtitel verlengen zou natuurlijk ook fantastisch zijn. Er zijn dus nog uitdagingen genoeg", besluit de dame uit Schelle.

Bart ROGGEMAN

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio