Diamant brengt meisjeshoofden op hol

In de Waagnatie in Antwerpen wordt op 18 november de 26ste Miss Diamant verkozen. Michelle De Ben (18) uit Kruibeke, Vicky Albrecht (24) uit Aalst en Kariné Ohanian (22) uit Zwijnaarde zien zich al als ambassadrice van de Antwerpse diamantsector.

jmartynowski

BR>

Er meldden zich meer dan 230 kandidates voor de titel van Miss Diamant. Na een preselectie, een voorronde en een halve finale blijven er twintig meisjes over die echt naar het kroontje mogen dingen. Twee van de Oost-Vlaamse meisjes doen dat met een zekere vorm van voorkennis. "Mijn zus werkt bij de Hoge Raad voor de Diamant. Zij was een van de mensen die me aanspoorden om mee te doen", vertelt Michelle De Ben. "Ik zit in mijn eerste jaar opleiding voor onderwijzeres en droom al lang van een deelname aan een missverkiezing. Ik vind het nu al zeer leuk, maar ervaar al dat er veel tijd in kruipt. Daarom zal ik eerst mijn studies afmaken alvorens me aan een andere verkiezing te wagen."

Kariné Ohanian is nog meer dan Michelle verweven met de diamantsector. De Armeense van oorsprong is verpleegster, maar momenteel werkzaam in de sector van de juwelenbeurzen in binnen- en buitenland en tegelijk administratief medewerker van een Antwerpse diamantair.

Verpleegkundigen

"Dat is de reden waarom ik meedoe", geeft Kariné toe. "Door mijn job kom in vaak in contact met missen en het zijn Tatiana Silva en Virginie Claes die me aanspoorden. Het zou leuk zijn als ik als Miss Diamant op die beurzen zou kunnen verschijnen. Een lintje zou ook al mooi zijn."

Vicky Albrecht studeerde vorig jaar af als verpleegkundige en werkt op de dienst cardiologie van het O.L.V.-ziekenhuis in Aalst. Ze nam enkele maanden geleden deel aan de preselecties van Topmodel. "Ik heb al lang interesse in de modewereld en missverkiezingen. Het is me niet om de diamanten te doen. We bezochten wel het diamantenmuseum en ik moet toegeven dat ik interessante dingen bijleerde. Ik kan mijn kansen moeilijk inschatten, maar het is in ieder geval leuk om mee te doen", zegt Vicky.

YV

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio