Sint-Niklaas renoveert sporthal en plant bmx-circuit

Tegen de zomer van 2008 moet de sporthal op recreatiedomein De Ster helemaal gerenoveerd zijn. De stad plant ook een BMX-circuit.

jmartynowski

BR>

Zoals bekend werkt het stadsbestuur aan een dynamischer imago voor De Ster. Door de tegenvallende zomer kwam er geen eind aan het rijtje mogelijke nieuwe initiatieven. Een kabelbaan voor waterski, een nieuwe evenementenhal, zelfs een theaterhal van Studio 100: het ene dus nog minder realistisch dan het andere. "Al die mogelijkheden hebben we onderzocht, maar in 90 procent van de gevallen leidt zoiets tot niks", beaamt schepen Marc Heynderickx (CD&V).

Zoals bekend komt er nu wel al een nieuw waterglijbanencomplex tegen de zomer van 2008 en een nieuw minigolfterrein tegen 2009. Daar komen volgend jaar nog twee nieuwe initiatieven bij. In het voorjaar van 2008 wordt eerst de sporthal op De Ster grondig gerenoveerd. Bedoeling is een nieuwe thuisbasis in te richten voor een aantal sportverenigingen die nu geen of onvoldoende ruimte vinden.

"De gerenoveerde sporthal zal aan de populaire rolschaatsclub betere faciliteiten bieden, maar ook tal van mini- en zaalvoetbalclubs kunnen er terecht", schetst sportschepen Gaspard Van Peteghem (sp.a). Het dak van de sporthal wordt helemaal vernieuwd en drie zalen worden samengevoegd om één grote cafetaria in te richten. De sporthal krijgt ook een volledig nieuwe sportvloer.

Op initiatief van Tom Steels en schepen Urbain Vercauteren (beiden sp.a) ging een delegatie uit Sint-Niklaas dinsdag een kijkje nemen in Nederland om nog een andere pis­te te bekijken. Dat resulteert wellicht in 2008 al in de bouw van een BMX-circuit op De Ster. "We zouden in Sint-Niklaas net hetzelfde kunnen doen als in Dessel, waar het mooie Joel Smets BMX Circuit ligt", meent Van Peteghem.

"Dat kan er al in 2008 komen, omdat we zo'n circuit met de eigen diensten kunnen aanleggen. Dat zal zeker een meerwaarde zijn voor De Ster. Zo'n circuit trekt makkelijk 10.000 bezoekers per jaar."

Mobiliteit en haven

MEER NIEUWS UIT HET WAASLAND

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio