Eerste Belgische Saturn-winkel geopend in Antwerpen

Eerste Belgische Saturn-winkel geopend in Antwerpen

Eerste Belgische Saturn-winkel geopend in Antwerpen

Print
Antwerpen - Op de Antwerpse Meir heeft de eerste Belgische winkel van elektronicareus Saturn woensdag de deuren geopend. Het in de jaren zestig in Duitsland opgerichte Saturn behoort als onafhankelijke entiteit tot hetzelfde moederconcern als Media Markt en gaat in België de concurrentie met de grote zus aan. Met zijn flagship-store in het gloednieuwe Antwerpse winkelcomplex "Stadsfeestzaal" is Saturn nu met 186 filialen aanwezig in negen Europese landen.
Saturn positioneert zich als moderne elektronicaketen met een "laagste prijs-garantie" waarbij de focus ligt op een groot assortiment aan artikelen (tot 100.000) zoals tv's, cd's, gsm's, computers, fototoestellen en keukenapparatuur die met de slogan "Gierig is plezierig" aangeprezen worden.

Daarnaast wil de keten de nadruk leggen op innovatie, steeds de laatste nieuwe snufjes presenteren, en nog meer inzetten op echte klantgerichtheid en service. Het digitale foto-ontwikkelingsysteem, met mogelijkheid tot creatieve verwerking in fotoboeken, kaders en posters, is volgens Saturn een uniek gegeven voor ons land.

Daarnaast worden sommige producten zelfs binnen 24 uur geleverd door de leverings- en installatieservice.

Elke Saturn-winkel is een zelfstandig bedrijf, waarvan de bedrijfsleider voor 10 procent mede-eigenaar is en samen met zijn team verantwoordelijk is voor prijsbeleid, personeel en marketing. In Antwerpen werken er honderd mensen, verspreid over 5.000 vierkante meter en twee verdiepingen.

In december opent Saturn een tweede winkel op de Boomsesteenweg in Wilrijk en zus Media Markt opent in december een twaalfde winkel nabij Luik. In 2008 wordt de expansie van de Media-Saturn Holding Gmbh voortgezet met drie nieuwe winkels.

Momenteel zijn er elf Media Markt-filialen in België, op een totaal van 471 in vijftien Europese landen.

Wereldwijd had de groep in 2006 een omzet van 15,2 miljard euro met meer dan 42.000 werknemers. In België realiseert de groep een omzet van 339 miljoen euro in 2006 en telt ze ruim achthonderd werknemers.

Hoewel Saturn tot dezelfde groep behoort als Media Markt hebben ze elk een specifieke huisstijl en leggen ze andere accenten in hun productassortiment. "Er wordt een andere shoppingervaring gecreëerd en de producten worden bij Saturn in hun eigen entiteit opgesteld", aldus Saturn.
MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio