Woelige gemeenteraad in Kraainem

Tijdens een gemeenteraad die nauwelijks een half uurtje heeft geduurd, heeft de Franstalige meerderheid van de faciliteitengemeente Kraainem maandagvond moties goedgekeurd waarin gepleit wordt voor de benoeming van vier burgemeesters van de faciliteitengemeenten, uitbreiding van het Brussels hoofdstedeljk gewest met Kraainem en het recht voor Franstaligen om Frans te spreken in de gemeenteraad.

Belga

De raadszitting verliep woelig en werd om de haverklap onderbroken door een luidruchtig protesterende flamingant, die vervolgens prompt werd buitengewerkt door de aanwezige politie. Rond 21 uur waren in totaal 2 flaminganten opgepakt door de politie.

De Vlaamse oppositie verliet bij het begin de raadszitting. Woordvoerder Luc Van Biesen stelde dat de raad niet bevoegd is voor de moties die ter stemming lagen. Hij stelde dat het ging om een provocatie die enkel de bedoeling had de communautaire gemeenschappen in Kraainem tegen mekaar op te zetten terwijl de gemeente juist grote nood heeft aan rust op dat vlak.

Nu in het nieuws