Bestuurder die meisje doodreed in Gent blijft aangehouden

De 31-jarige man die op 5 oktober in de Gentse deelgemeente Sint-Amandsberg een meisje van 18 doodreed en vluchtmisdrijf pleegde, blijft nog een maand langer in de cel.

Belga

Dat heeft de raadkamer in Gent maandag beslist. De feiten gebeurde aan de Antwerpsesteenweg. Het slachtoffer, een Turks meisje van 18 jaar, werd aangereden toen ze de straat overstak. Het meisje werd meegesleurd en overleed ter plaatse aan haar verwondingen.

Op het moment van de feiten zat in de auto van de verdachte ook zijn negen jaar oude zoon. De 31-jarige Gentenaar, bij het gerecht bekend voor gewelddelicten, vluchtte naar Friesland. Vorige week werd de man overgeleverd aan het Gentse parket en aangehouden door de onderzoeksrechter.

Het parket wil de zaak zo snel mogelijk voor de correctionele rechtbank brengen. Dat gebeurde ook al met de man die begin december een 19-jarige fietsster doodreed aan de Nieuwevaart in Gent. Hij werd drie maand na de feiten veroordeeld tot vijf jaar en een maand celstraf, waarvan 18 maanden effectief.

Nu in het nieuws