Journalist in elkaar geslagen opTurkse betoging in Brussel

De journalist Mehmet Koksal is zondagavond tijdens de betoging voor een Turkse invasie in Irak in elkaar geslagen. De betogers sloegen die avond ook een restaurant van een Irakees met Armeense roots kort en klein.

bsouffreau

BR>

Koksal - zelf van Turkse origine - is in bepaalde Turkse middens niet meer welkom omdat hij zeer kritisch bericht over extreem-rechts in zijn land. Hij houdt de activiteiten van de Grijze Wolven in de gaten en komt regelmatig met hen in aanvaring.

Toen de betogers de journlist herkenden, werd hij achternagezeten en uiteindelijk omsingeld. Hij kreeg klappen en moest door de politie uit zijn benarde situatie gehaald worden. Op

schrijft hij dat het een wonder is dat niemand een mes heeft getrokken.

De betoging was gericht tegen de Amerikanen. Zij verhinderen Turkije om Irak binnen te vallen. Turkije zegt de Koerdische PKK vanuit Noord-Irak aanvallen uitvoert op Turkije.

De betoging mondde uiteindelijk uit in rellen in Sint-Joost-ten-Node. Daarbij werd een restaurant van een Irakees met Armeense roots helemaal vernield. Volgens de betogende Turken had de eigenaar zich 'provocerend opgesteld'.

Nu in het nieuws