Neal Raes is nieuwe voorzitter van Jong Spirit

Jong Spirit heeft sinds zaterdag een nieuw bestuur. De jonge links-liberalen verkozen op een algemene ledenvergadering in Brussel de 23-jarige Neal Raes met 94,7 pct van de stemmen tot voorzitter.

Belga

Neal Raes volgt Thomas Leys op als voorzitter van Jong Spirit. Raes was de afgelopen twee jaar de verantwoordelijke Werking & Vorming in het bestuur van Jong Spirit. Hij werd later ook ondervoorzitter. Raes studeerde politieke wetenschappen in Leuven en is werkzaam als raadgever Brussel van Vlaams minister Bert Anciaux.

Volgens Raes wordt de komende periode "cruciaal" voor Jong Spirit. "Daarom gaan we voluit voor de ondersteuning van onze regionale werking. Daarnaast willen we met originele en opvallende acties op straat te komen om nieuwe thema's van en voor jongeren op de agenda te plaatsen. Er is nood aan een duidelijke en positieve jongerenreflex. Jongeren worden nu immers te vaak als een probleem beschouwd. Als jonge links-liberalen moeten we daartegen ingaan", luidt het.

Als secretaris duidden de jonge links-liberalen Maarten Verbiest aan. Daarnaast werden ook vier andere bestuursleden gekozen: Kristof Deman, Bert Stulens, Kathleen Verbiest en ex-voorzitter Thomas Leys.

Nu in het nieuws